Zaterdag Parmaham Proeverij bij Slagerij Ridder

Speciaal voor de ouders en kinderen van het vakantiespel staan wij aanstaande vrijdag klaar voor onze winkel met de unieke VW bus om heerlijk broodjes kroket te serveren. 

A.s. zaterdag zal er bij Slagerij Ridder aan het Thorbeckepein 1 van 10.00 tot 16.00 uur een proeverij van originele Parmaham plaatsvinden. De proeverij wordt door het Consorzio del Prosciutto di Parma, de overkoepelende organisatie van producenten van Parmaham uit de regio van Parma. 

In de winkel zal door een medewerker van het Consortium op traditionele wijze met een Berkel snijmachine handmatig de ham gesneden worden. Klanten krijgen uitleg over de geuren en smaken, de herkomst en hoe de ham het beste te bewaren of te gebruiken. Tevens worden zij in de gelegenheid gesteld het product te proeven. De proeverij zal de gehele dag van 10.00 tot 16.00 uur plaatsvinden.

Slagerij Ridder hoopt met de proeverij haar klanten kennis te laten maken met de lekkernij uit Parma. Parmaham is een van de bekendste producten van de Italiaanse keuken, het is over de gehele wereld geliefd. Parmaham is een 100% natuurlijk product. Bij de productie mogen – bij wet geregeld – geen conserveringsmiddelen of additieven gebruikt worden. 

Parmaham bevat dus GEEN middelen die door de Wereldgezondheidsorganisatie afgeraden worden. Slechts vlees van rijpe Italiaanse varkens, zeezout uit Calabrië en tijd (minimale rijping van 12 maanden) zijn de ingrediënten. Dit zijn de geheimen van haar heerlijke smaak en aroma. 

Gezien de traditionele bereiding, lokale productie en haar hoge kwaliteit heeft de EU Parmaham de status van Beschermd Streekproduct toegekend. 

Hoewel de naam in Nederland bij bijna iedereen bekend is, komt het nog vaak voor dat er een imitatie product als Parmaham verkocht wordt. Originele Parmaham, zoals deze uiteraard ook bij Slagerij Ridder verkocht wordt, is te herkennen aan de Kroon op de verpakking of de ham. 

Loopt het water bij jou al in de mond? Dan zien wij jou graag zaterdag in de winkel!

Related Posts